22 юли 2012 г.

6 Трейлър на Man Of Steel


Знаеше се отдавна, че това, което Кристофър Нолан случи на Батман, Зак Снайдър смята да причини на Супермен. Модерният (кой знае, може би до вчера?) тренд комиксовите адаптации да стават все по-реалистични, явно не се заключва само в свръхдетайлизиране на тъканта на супергеройските костюми. Ако човек не е наясно, че гледа тийзър на поредния рибуут на Супермен, може да си помисли, че е попаднал на реклама на Пърл Харбър и Перфектната буря. Трейлърът от Comic-Con, който за съжаление е свален от youtube, носеше много трогателно маликово усещане, но то като че ли идваше повече от музиката от Тънка червена линия. Поне на пръв поглед. На втори, по-внимателен, камерата е точно като онази от Дървото на живота - hand-held, но контролирана. Светлината е мека и ниска. Прането се вее драматично, а на люлката е кацнала пеперудка. Много, много изненадващо за Зак Снайдър.

И много смело, защото финалът е все пак сигнатурата на Супермен - той лети със свръхзвукова скорост към... не знам, към някоя супергеройска нелепост може би? Как двете крайности ще успеят да си подадат ръка в този филм - дори не мога да си представя. Иска ми се Кристофър Нолан, като супервайзър и продуцент на филма, да има скрити козове, обаче задачата на Зак Снайдър да направи приземен, мрачен и драматичен филм за някакво летящо извънземно от Криптон дресирано в християнски морал от канзаски кравари, във всеки случай остава много по-сложна от неговата. Преди време, когато Sucker Punch успя да ме накара да преразгледам филмографията му, си мислех, че рибуут на Супермен би бил прекалено тривиално упражнение, което по-скоро би отивало на някоя студийна подлога като Брет Ратнър. След един хорър, една про-фашистка пропаганда, един почти нефилмируем комикс, една анимация за сови, и двучасов MTV-клип, в който Зак Снайдър направи стряскащо самопризнание в дебилизъм, ми се щеше да тръгне в напълно неочаквана посока. Сега се оказва, че това Е неочакваната посока - той винаги се е държал като вдъхновено хлапе, което току-що си е купило камера, а тук е теглил тотален игнор на типичната си стилистика. Браво, чакам с нетърпение.

Притеснението ми се заключва основно в присъствието на Ханс Цимер като композтор, което може да направи много, МНОГО лоша услуга на тоя филм.

Ето ги и тийзърите - един с Ръсел Кроу, един с Кевин Костнър:


6 коментара:

  1. На мен, честно казано, взе да ми писва от тея рибуути. Толкова ли не могат да измислят нещо ново... Да видим кога ще обърнат поглед и към игрите като източник на "вдъхновение".

    Иначе трейлърът и тийзърите изглеждат добре. Цимер, обаче, звучеше не на място. В крайна сметка дано излезе нещо по-читаво от "Superman Returns" (който всъщност не е лош филм и е леко недооценен според мен).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рибуутите на Хълк, Х-Мен и Спайдърмен бяха повече от безсмислени, защото не закараха по-далеч героите си, нито ги пуснаха в някакъв нов свят. (Да не говорим, че в първия случай рибуутът беше на порядъци под нивото на оригиналния филм от всякаква гледна точка.) Със Супермен сега може да се получи интересно заради тоя противопоказен подход, обаче Цимер ще направи всичко отново твърде първосигнално и примитивно.

      Е те пробват периодично и към игрите, ама досега веднъж не се е получило.

      Изтриване
  2. Gandalf: Fly, you fools!

    Superman: Sure thing

    DrDustinCarey 1 hour ago

    :D

    ОтговорИзтриване
  3. Nolan... He's just the beginning...

    ОтговорИзтриване
  4. Бре, какво чуство извади Кевин.. :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.