4 юни 2013 г.

51 #ОМФГВИДЯХТЕЛИКАКВОНАПРАВИХАХБО


Малцината, които още не са гледали 9-ти епизод от трети сезон на Игра на тронове да четат още на собствена отговорност.

HBO и Мартин пак взривиха интернета.

Наживо тук:

Представителна извадка на хората с разбити животи към момента на постване - отдолу:

Tweets

 1. Wtf wtf wtf wtd wtf no no no whyyyy YOU FUCKING ARSEHOLE FUCK YOU HBO FUCK YOU FUCK OFF
 2. Oi you see this Red wedding ting yeah. Fuck them man. Fuck you if you work on Game of Thrones in anyway. Fuck G.R.R.Martin. Suck my balls.
 3. Dear, & : FUCK YOU AND GEORGE RR MARTIN! :'( How dare you do this to society! The good guys are meant to win! Not this!
 4. So moral of the story. Don't start watching game of thrones. Biggest load of horse shit. Make you love characters. And then they fuck you.
 5. FUCK YOU GAME OF THRONES, YOU NEED TO SIT DOWN AND THINK ABOUT WHAT YOU JUST DID TO EVERYONE AROUND THE WORLD, HOW DARE YOU!
 6. DO NOT FUCKING SPOIL GAME OF THRONES FOR ME I'LL CUT A BITCH
 7. I hate my life like I can't even watch game of thrones ever again....what is life without Rob Stark
 8. I hate Game of Thrones. I'm so done this is the worst day of my life
 9. Wish you could sue a tv show for emotional distress was getting sue in dey ass
 10. I'm devastated about what happened to the Starc's. Don't know who to cheer for!
 11. Game of Thrones is literally slowly ruining my life
 12. No no no no no no please no this is the most upset I've been about anything! !!!!!
 13. I've had it with game of thrones after 2 episodes. STOP killing dogs dammit this bullshit has to stop
 14. GOD FUCKING DAMMIT THEY EVEN KILLED THE DOG, WHY GAME OF THRONES WHYYY
 15. All caught up on Game of Thrones and I'm traumatised to the point of considering a boycott of all further episodes. Someone hug me please?
 16. Yooooo!!!! why y'all keep killing off the best characters in cut the crap!
 17. WHY DOES GAME OF THRONES KILL EVERYBODY I LOVE I WANT TO FUCKING SCREAM
 18. What. The. Fuck. Game. Of. Thrones. I am crying because I am so angry and I cannot scream loud enough. DIFNRJDKWNDIDNEJDJDICNEMHIYSLAPQOTMFO

Болшинството от тия хора в долното видео съвсем безцеремонно са си записали гаджетата, за да ги изтролят после в youtube. Каменните физиономии и липсата на каквото и да било реакции от страна на подготвените пичове също са безценни:

Сега остават залозите - другата седмица, като се появят рейтингите от финалния епизод, те само доста по-големи от трублъдаджийските ли ще са, или вече ще се носят към рекордите на Сопрано...

51 коментара:

 1. Пффф, от тази масова реакция направо може да се извади статистика за малоумието на човешката раса... и за липсата на въображение.

  А като си представя, че ще има и суицидни истории.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Забавното е как олигофрените протестират срещу Мартин, при все че не са се докосвали до книгите му. Обаче, в същото време е депресиращо като чета как днес бил най-гадният ден в живота на някого си. Заради това, че му утрепали измислен герой в измислена вселена.

   Изтриване
  2. Няма толкова малоумна нация, брат. First world problems at its finest.

   Изтриване
 2. БУАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАААААААААА! :D
  HBO IS AN EVIL EMPIRE OF EVIL!!! THEY KILLED THE DOG!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Аз си страдам тихо по Орел. За когото знаех прекрасно, че ще умре, а и е някъв ненужен никому персонаж, така че няма и значение, че го затъркаха. Ама си обичам актьора още от британския Офис и исках да го гледам още. За Червената сватба се бях оспойлила отдавна, спойлнала съм се и кво става нататък в книгите. Така че съм психически готова за всичко, което Мартин реши да ни сипе. А на американците трябва да им спрат телевизията и да им раздадат книжки с картинки, от онея меките, дето ги дават на бебетата да ги дъвчат.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. То Орел беше утрепан още в "Сблъсък на Крале". В сериала малко му удължиха ролята, за да има все пак разяснение що е то варг и за какво се бори ;) Пък и актьорът си беше симпатяга.

   Изтриване
  2. Е той Орел отлетя. :)

   Аз пък сега намирам обяснение на цуни-гуни сцената между Роб и Талиса отпреди 2 епизода, когато всичко лъсна с плочки и цици, както си му е редът (в True Blood). Тогава си казвах - "бе тия да не са объркали шоуто, не си ли знаят аудиторията, та бутат тоя евтинджос". Гаврата сега обаче е още по-пълна.

   Изтриване
  3. Друг гаден финал можеше да е Талиса да е свръзката с Тивин. Тя просто да беше събирателен образ на Джейн и Сибил (Сибел... как беше името на майка й, бе?) Уестърлинг и да се окаже скрит шпионин на дъртия Ланистър. Това щеше да е също толкова гадно. Като се замисля, дори повече...

   Но и така беше добре. Малко брутализъм -все пак два епизода нямаше разфасоване на Теон Грейджой :D

   Рууз и Рамзи Болтън са страшни попадения.

   Изтриване
  4. Лорд Болтън е мега як, да! Рамзи го гледах някога като Саймън от Мисфитс и още не мога да му свикна с новата роля, иначе изглежда доста подходящ за нея с тея големи сини очи с налудничавия поглед в тях.

   Силвър, Орел отлетя, ама сега дори да има някво участие по-нататък (не знам как ще направят историята с Варамир там), няма да е в тялото на тоя рус сладур, с торбичките под очичките и т.н. ;_;
   Иначе плочки и цици не гледахме чак толкова преди 2 епизода. Гледахме две безбожно красиви дупета. Тря повече такива дупета да ни показват!!!!

   Изтриване
  5. От грешния сериал искаш тези неща. Котешкото мъркане и гушкане, както и "безбожно красивите дупета" ще му отиват на GoT точно колкото биха отивали на Deadwood. Признават се (както в случая с Роб и Джон Сноу), само когато това има за цел да засили шамара впоследствие.

   Изтриване
  6. Айде, айде! Не е нужно да има котешко мъркане, за да има безбожно хубави дупета по екрана. Говорим все пак за сериал, който в предишните си два сезона използваше доста усилено похвата "инфодъмп цици". Колчем трябваше да ни се направи някъв инфодъмп, все на фона на цици го слагаха. :D

   Изтриване
  7. О да, абсолютно съм съгласен - особено Теон като чукаше онова курвенце, докато пътуваше към тате миналия сезон... нещастните цицки на тази бяха от ключово значение. :) А на Петир лекцията на тема "от курви към прогрес в Уестерос" можеше и пред оргия, включваща целия му бордей да мине.

   Идеята ми е, че не трябва да се достига до усещането за зарибяване на аудиторията заради единия прекрасен гол задник на Джайм или апетитните цици на Денерис. За тая работа си има Старз. С Роб и Талиса стъпиха накриво веднъж, с Джон и Игрит - също, обаче бързо-бързо оправиха нещата вчера.

   Мен повече ме греят нестандартните двойки (не задължително романтични), които спорадично се заформят: Джайм и Бриен (които ги развиха чудовищно добре, особено предвид външния вид и на двамата замесени), Аря и Хрътката, Мелисандра и Джендри, Берик и Торос, Бран и Джоджен, та даже и Оша и Ходор. :) Любов по време на война? Айде, не. Или поне айде да е ограничена до Тирион и Шае.

   Изтриване
  8. Е, ти па сега! Ако Мартин гони някъв реализъм във фентъзито си, така че да го направи да изглежда по-скоро като фикция в средновековен сетинг, мисля, че има място поне за една средностатистическа влюбена двойка в него. Дълбоко вярвам, че любовта по време на война има място в този сериал!!! :D
   Джейми и Бриен ме кефят безмерно заедно и се надявам нататък да видим още от тях. Или май не трябва да се надявам предвид това, което тролът Мартин обича да причинява на двойките си. В известен смисъл, така става доста предвидим всъщност и създава клише в собственото си произведение...

   Изтриване
  9. А, демек искаш реалистичното фентъзи на Мартин да отговаря на някакви съвременни разбирания за любовта от онова време (което и да е то)? Амели, имайки предвид, че жените са получили НЯКАКВИ права и отношение като към хора едва миналия век, можем само да си представяме какво е представлявала средностатистическата любов тогава. Но това е извън пойнта ми - накратко, просто не ща лиготии, с каквито са пълни HBO-like провокативните сериалчета по останалите кабеларки. :)

   Изтриване
  10. Е, любовни поезии и прози има откакто съществува човечеството, та явно все се е случвало двама души да се залюбят дори в най-мракобесните моменти от историята ни. :D
   Но ти разбирам пойнта де, че даже го и споделям. Въпреки че подозирам, че в един момент ще ни писне И от формулите на Мартин, ако продължава да я раздава все по тоя начин. :D

   Изтриване
  11. Бе то и приказки за дракони има откакто съществува човечеството, ама... :)

   На Мартин формулата няма как да писне, докато е обмислена. Ако изведнъж почне да изтребва герои по средата на сториарковете им ще стане зле. Засега си го получават обаче разни индивиди, като че ли лишени от инстинкти за самосъхранение, които просто нямат повече какво да поднесат.

   Изтриване
  12. А и формулата на Мартин е доста по-разнообразна от това, все пак :)
   Това е малко като със секса в книгите му, в някъв момент бяха пропищели някакви стари моми и момци колко било вулгарно всичко и човек аха-аха да се съгласи с тях и си дава сметка колко малък процент е сексът в поредицата всъщност. Същото и със смъртите на "важни" герои. Все са мощен pay-off и имат огромни последствия, така че.

   Изтриване
  13. Бе то нещо може да е добре обмислено и реализирано и въпреки това да почива на някви повтарящи се похвати и ефекти. При Джордан такова количество важни герои си взимат (говоря и за нефилмираните още книги) и важността на героите се променя толкова често, че човек почва да се чуди има ли смисъл от половината персонажи и сюжетни линии и ще сходят ли някога в нещо изобщо. Като оставим настрана свежите гаври с фентъзи клишетата, които малко по малко губят свежестта си, тези уж централни събития, дето ни изглеждат централни в момента, ще бъдат ли централни за основната фабула по-късно? Някъде там Иде Зима и бродят фентъзи зомбита и това + драконите на Денерис май се очертава като основната сюжетна нишка завбъдеще, предвид името на поредицата. А ние се занимаваме с това да си правим Вестерос все по детайлен, со се сичкото бардак и курва в него, и стоим съсредоточено взряни в джафкането на няколко благороднически рода. По време на което умират хора, да, ама толкова ли е значително това за сюжета, колкото зрелищната и шокираща смърт на тея уж главни герои предполага?
   Това, че нямаме очевиден главен герой/героиня също е доста объркващо, макар че на мен лично ми харесва като подход. Щото все още има някъв съспенс в това да се чудя кой точно ще си вземе. Само че съспенсът намалява, колкото по-ясно ми става, че ВСИЧКИ могат да си вземат. Утре Мартин ще реши да затърка примерно Аря, Тириън, Денерис или Джон Сноу и аз няма да се изненадам изобщо и даже ще ми е малко досадно. А пък това, че взеха да ни връщат разни герои от мъртвите донякъде обезценява самата смърт на персонажите. Въобще, оценявам богатството на света и т.н., ама викам фентъзи авторите да се научат да пишат трилогии, вместо всеки път да ги избива на книжен сериал от Библии, ебати.

   Силвър, то аз още не знам какво да мисля за драконите и зомбитата тука, щото от тях не сме видяли кой знае кво. Ама така ми е писнало и от двете концепции, че не е истина просто...

   Изтриване
  14. Джордан?

   Има система в убиването Мартин. Досега и четирите сериозни смърти в сериала са изключително смислени и дори наложителни. Обезглавяването на Нед Старк не е прищявка, нито инфекцията с конска фъшкия, която слага край на Дрого и начало на кариерата на Денерис, нито пък наръгването на Робърт от диво прасе, което отпочва цялата игра на тронове, нито Роб Старк, който си го взема заради низ от самоубийствени решения. Няма нищо тенденциозно в тези неща. Заминават си герои, които са употребени подобаващо.

   Няма никаква логика в това да очакваш нещо подобно да се случи с Аря, Тирион, Денерис или Джон Сноу. Техният път не е завършен. Ако започне там да назрява някакъв злокобен финал, то той би бил намекнат много отрано.

   Изтриване
  15. Дрого и Робърт бяха пътници още от самото начало, мен ако питаш. За тях беше ясно, че ще умрат в някакъв момент по логиката на литературните и филмови клишета. Смъртта на Нед обаче ми изглеждаше наистина смислена, да не говорим колко въздействаща беше - все пак, първи шамар за публиката свикнала на фентъзи формули и хепи ендове. Следващия шамар покрай смъртта на Роб също беше страхотно реализиран, дума да няма. Имаше хинтове, че ще се мре с мащаб и т.н. Обаче ме накара вече да си задавам въпроса дали тоя персонаж съществува и ни е развит като главен герой по всички фентъзи клишета, само за да може Мартин да ни изтроли като го убие или има все пак и някакъв смисъл в голямата картинка (тая със зимата, зомбитата и драконите). Щото, реално погледнато, до същия тоя резултат за войната във Вестерос можехме да стигнем и без Роб изобщо да съществува и без да се танцува онова цялото танго с Лорд Фрей, дъщерите му и Талиса. Ролята му можеше да бъде поета от някой от васалите на баща му, на базата на това, че наследникът на рода Старк, Бран, е твърде малолетен и сакат, за да води войската. Тоя васал можеше да свърши всичките тея неща, които и Роб свърши (да лази по нервите на Тайуин и да плени Джейми) и накрая Болтън да предаде и него. Като междувременно ни се спестят няколко стотин страници. Искрено се надявам нататък да се появи няква сюжетна врътка, която САМО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РОБ да може да оправдае, за да има смисъл от съществуването на този уж значителен персонаж за основната сюжетна линия. А не да е там, само за да уплътнява сетинга и да служи като средство на Мартин да се гаври с клишетата и публиката. Аря между другото също почва да ми изглежда все по-излишна. За момента, с нея, без нея - все в гъз. Надявам се, че Мартин ще осмисли и нейното съществуване по някое време - все пак е заявил достатъчно категорично, че е много по-качествен писател от Джордан, примерно. Ама от това, което чета за персонажа й, след 5 Библии, все още не виждам за чий ни е.
   Та така. Много яко ми е паднала търпимостта към подобни многотомни саги и безкрайното разтакаване на действието в тях. А сериалът всъщност даже е поокастрил разни неща. Представи си тогава за кво иде реч в четивата...

   Изтриване
  16. Дори заради аспекта liкe father, like son имаше смисъл това да е Роб. Да не говорим, че цялото му падение се случи, задето пренебрегна дълга си крал, а после извади двойния аршин спрямо грешките на майка си, от една страна, и на един от най-силните си васали от друга. А динамиката майка-син е още нещо, което нямаше как да стане без това да са... майка и син.

   Да не говорим, че именно смъртта на Роб после прави смислено участието на Lady SH в сюжета. Ако Силвър не знае за какво говоря, да не проверява изрично, интересна врътка е :) Също ако вече не се е оспойлил за подробности от Ланистъровата сюжетна линия, там особено един момент рядко ще го изкефи.

   Изтриване
  17. Впрочем, Хриси, гледаш анимета от по стотици серии, но са ти досадни многотомните саги? :Р

   Изтриване
  18. Амели, към това, което Трип казва: не само майка и син, майка и ПЪРВОРОДЕН син. Тази жена вече би станала наистина интересен персонаж - досега е била майка, сега вече е майка строшена от мисълта, че е загубила всичко (дори вероятно копелето на мъжа си).

   Изтриване
  19. А, оспойлил си се значи :)
   Иначе и сюжетът щеше доста да забие в глухото, ако още след смъртта на Нед Бран се беше оказал наследник.

   Да не говорим за overarching темата за падението на Старките. Щото да утрепят патриарха е едно на ръка, да му запалят замъка - друго. Но да изкоренят всякакъв шанс тоя род да се възроди - тук вече арката си е завършена както си трябва. Баща, дом, Син, the end.

   Иначе в чисто прагматично-сюжетен, наследнически план смъртта на Роб си има и други отражения нататък естествено. В книгите стотиците страници с Роб са всъщност глави на майка му, в които той я присъства в половината, я не. Останалото е Катлин, която е като цяло единственият герой, който от първа ръка става свидетел на войната, заедно с дъщеря си Аря (което пък обяснява стотиците страници на Аря в книгите). За мен тоя аспект на историята е абсолютно задължителен в книгите. В сериала - по-малко, щото и бездруго се озорват да поберат останалите неща във формата. Но то в сериала точно на Аря и на Кат бяха съкратили май най-много нещата.   Изтриване
  20. Кейтлин достатъчно неща загуби, за да обоснове това дето ще се случи завбъдеще. А родът е далеч от затрит, както знаем ние (Кейтлин още не знае, ама тук обсъждам на мен как ми действа тая смърт, не на нея). Убиха Нед, за да ни покажат, че такива като него не виреят в тоя сериал - like father like son момента тогава пак ми е леко излишен.

   Бе като цяло не е чак такъв дерт това дето се случва, щото дори да го намирам за излишно, пак е направено много добре. Просто казвам, че за момента някои неща сякаш са сложени там основно да ни шокират, а не да бутат историята напред. Тъй като нещото е още доста далеч от завършеност, може пък да се окаже, че те си имат и сюжетен смисъл нататък. Ще видим. А може да е наистина проблем на адаптацията - дали са повече екранно време на Роб и са го направили по-значителен отколкото всъщност е.

   Емо, аз и в аниметата мразя такива, дето ми развиват персонажи и ги убиват в някъв момент, само за да стреснат и натъжат аудиторията. Не съм против да ми убиват главни герои пред очите - случва се в две от най-любимите ми анимета, едното от които считам за най-доброто аниме, правено някога въобще изобщо (знаеш за кво говоря подозирам). Ама предпочитам тая смърт наистина да е значителна за сюжета и да не може да се мине без нея. Иначе безкрайни сериали и манги следя (и много им се дразня, че са безкрайни), ама в тях задължително има хумор, надъхващи битки one-on-one и свят, в който фентъзи елемента не разчита на дракони, джуджета и магия. Та забавляват ме и си почивам с тях в общи линии, докато убер драматизма на фентъзи епопеите ми идва в повечко, особено като го разтегнат в някви много стотици страници. Наскоро гледах една олдскуул аниме спейс опера, която ми навя асоциации с ГоТ - и там имахме война, гъзилиони значителни персонажи, които си взимат и т.н. Някъде из нета четох, че персонажите в нея, които имат достатъчно екранно и сюжетно присъствие, за да оправдаят получаване на име, са 660 на брой. Мязаше на учебник по история - в такива детайли беше развито действието. Ама някак дори по тоя начин успяваше да се движи по същество по главната си сюжетна линия и за времето, което ГоТ е заел до момента (30 епизода, 30 часа) това аниме отиваше към края си (към 80ти епизод от 110 общо, щото аниме епизодите са с по около 20-22 минути съдържание, като им се махнат ОП и ЕД темите). А тук още дори не знаем накъде сме тръгнали. И сме едва на средата от третата книга.

   Изтриване
  21. Пак казвам - заклаха пред очите й първородния й син. Това захлупва абсолютно всичко друго, което може да се случи на една майка.

   Изтриване
  22. Идеята на Амелия е, че на нея като зрител тоя тип итерация не е нужен, след като умря Нед и ужким умряха Бран и Рикон. Аз обаче смятам, че подобно на музиката повтарянето на мотиви е нужно във всяка по-дълга форма на изкуство, особено разказваческа, стига да има достатъчно вариация и надграждане, а в случая има предостатъчно, според мен. Без повторение няма pattern-making, а без това няма художествена структура :)

   Колкото за това, че не е ясно кое накъде отива в крайна сметка, това не го виждам като особено важно - важното е да има динамика между герои, конфликт и т.н. Качественият сюжет си израства естествено от качествената динамика при героите, а нея си я има, а оттам и страхотно навързаните събития. Поне мойто доверие Мартин, и двете Д-та са си го заслужили досега :)

   Изтриване
  23. Мда, това дето каза Емо имам предвид. Ако Роб не съществуваше като персонаж, Бран щеше да е първородния син на Кейтлин. Неговата предполагаема смърт (която може да се направи по начин, който също да изкара акъла на Кейтлин) + станалото с Нед, предполагаемата смърт на Рикон и тревогите по Санса и Аря са предостатъчно да разбият една жена и майка психически.

   Емо, това и разправям от самото начало, че тея неща при Мартин се превръщат в патърн, а аз не искам да стават патърн, щото така стават предвидими и си губят част от импакта. Сега, една художествена литература според мен може да си позволи и разни изолирани похвати, които обаче да подсилват ефекта на останалите много патърни. Малко като да сложиш точния накит с точната дреха.

   За другото съм съгласна - ГоТ си заслужава безкрайно следенето дори с привидната разпиляност на сюжета в момента. И ако Мартин накрая успее да навърже нещата както трябва ще е баси якото. Дано успее.

   Изтриване
  24. Чел съм, че Мартин е имал намерение да напише трилогия (Игра на Тронове, Сблъсък на Крале и Ветровете на Зимата). Явно не е могъл да прецени колко ще му отнеме да си завърши епоса, но Червената Сватба е била запланувана от самото начало - общо взето отпреди да почне да пише си е представял този момент, който е щял да бележи края на втората част. В крайна сметка не става точно така, но сцената си е основна част от епоса и не би могло да бъде другояче.

   В книгите Роб няма дори гледна точка. Първия път като четох поредицата не ми пукаше кой знае колко за него. Стори ми се впрочем, че в сериала са го направили значително по-зъл. Сцената, в която обезглави брадатия беше много психопатска. Напомни ми за репликата на Хрътката - 'всичките са убийци - брат ти е убиец.." Конотацията в книгата беше малко по-различна - Роб е по-близко до класическия положителен герой там.

   Та, отново.. Войната на кралете е основна част от епоса и никога не е имало вариант да се развие по друг начин. Честно казано, ако човек е малко по-проницателен сигурно би могъл да предвиди, че ще се случи нещо такова. (не мога да се похваля де)
   Мартин никога не е имал за цел да обрисува успешната военна кампания на Старките и да сложи точка, това трябва да е очевидно. Каква всъщност му е визията за финала.. предстои да разберем.. ако не вземе да пукяса до тогава. : (


   Изтриване
  25. Да знам, че е било планирано като трилогия. Те всичките уж като трилогия почват и после работата отича. ;_;

   Иначе Роб като обезглави Кастарк според мен изглеждаше като момче, опитващо се да бъде като тати и следващо повелята му да си да върши мръсната работа със собствените си ръце. Беше доста разтърсен от случилото се - не бих могла да го наредя до нихилистични психопати като Хрътката, например. Като цяло, и той и Нед имаха доста силно усещане на главен протагонист в сериала. Нед беше така и в първата книга (нея съм я чела) - там беше POV персонаж, което не му попречи да си вземе накрая. За Роб Бениоф и Уайс си казаха, че са му дали повече екранно присъствие, щото актьорът ги кефнал, така че явно има някои малки разлики с книгата в това отношение.

   Мартин уж си споделил визията за финала с тея в ХБО, та и да пукяса евентуално, ще може да видим някъв финал. Това АКО Троновете продължат да си балансират приходите и разходите успешно, щото иначе ще ги резнат като стой та гледай. Не е като да не се е случвало преди с успешни сериали на ХБО.

   Изтриване
  26. Е, случвало се е при друго управление на канала :) Същото това, дето сега е начело на Старз и смрадните му.

   Изтриване
  27. За мен Роб в сериала е толкова зловещ, че Хрътката изглежда като Санса пред него. Едва ли е било умишлено (и едва ли съм само аз?). :)

   Изтриване
  28. Абсолютно има точно нулев шанс Троновете да не си изкарат песента до края. Единственото по-гледано шоу на HBO е Сопрано отпреди, а след днешния епизод и това може да се промени. Просто се случва едно от онези редки неща - изключителен материал да попадне на разбрани хора (нещо, което ми беше като таглайн на онази стара от текст преди две години, и в което съм абсолютно убеден и сега).

   Имайки предвид какви промени правят Бениоф и Уейс, имам им пълно доверие, ако Мартин се забави с книгите.

   А Хрътката е всичко друго, но не и нихилистичен психопат.

   Изтриване
  29. +1 за Хрътката. Един от любимите ми персонажи е. Жалко, че пропуснаха една две добри сцени с него.

   Изтриване
  30. Да бе, да. "Всички мъже са свине" отношението му ако не е нихилизъм, ненам кво е. :D
   Иначе много ясно, че и той е як триизмерен персонаж и ми е един от любимците. Разнежвам се някак като го гледам как дундурка девойчетата от фамилия Старк...

   Бийст, аз имам една много любима сцена между него и Санса от първа книга, която истински съжалявам, че не филмираха. Опитали са се да вкарат материал от нея тук-таме в сериала, ама в книгата определено повече ми въздейства.

   Изтриване
  31. Кога го е казал това? Репликата му "The world is built by killers, so you'd better get used to looking at them" си е чист реализъм. :)

   Изтриване
  32. Е то от реализма до нихилизма има една крачка (особено в свят като тоя на ГоТ) и мисля, че Сандор Клегейн я е извървял отдавна. :D

   Изтриване
  33. Ама нихилист-психопат не предлага на птичето да го заведе до майка му. Независимо, че е къркан до козирката.

   Изтриване
  34. Убедена съм, че разбираш прекрасно какво имам предвид още в първия си пост за Хрътката. :)

   Изтриване
  35. Убеден съм, че Сандор е лоялен и чувствителен доста травмиран човек. Мисля, че ги бъркаш с брат му, който го е обгорил като дете и отсече главата на коня си в първи сезон. Онзи вече е психопат.

   Но да, нека не се занимаваме с дреболии. Днес ще е хубав ден за международния интернет.

   Изтриване
 3. Ама Мартин и шоурънърите си го казаха в прав текст в оная сцена с Рамзи Болтън: "If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention".
  И много ме кефи тъпото оплакване "killing all the ppl u know". Абе ти само заради двама - трима герои ли го гледаш тоя сериал, ма, уруспийо? (facepalm)

  ОтговорИзтриване
 4. Ха, не, не се дразня от това, че страдат за измислен герой. Тази реакция е достоен пример за размиването на границите между фикция и реалност.

  Възмущава ме тяхното възмущение; тази наивна изненаданост, че животът свършва неочаквано и "несправедливо", стъписването им при откритието, че идеалистичните убежденията на героите и действията им спрямо тази мотивация са подвластни на цяла съвкупност от елементи, които изграждат съдбата в света на Мартин още от самото начало.

  Смъртта на Нед Старк би трябвало да е достатъчна, за да изгради очакванията на зрителите спрямо неизказаните правила и закони на света на Вестерос. Че и митовете, които се преразказват вътре в сериала, допълнително утвърждават симетричната закономерност между фиктивното в реалното и реалното във фиктивното, което би трябвало да мутлиплицира ефекта на съдбовност в произведението.

  Но не, промитите Холивудски мозъци имат вече твърде силно изграден модел на причинно-следствена закономерност(направо формула), според който "герой А отговаря на ценностна система тип Х > герой А би трябвало да оцелее и да приключи с хепи енд" Реакцията при несъответствие с този модел води до шок и да не повярваш - до оригиналност. Нека им е. Малко разбулване на митовете.

  Нима си мислеха, че пишлемето Роб ще може да си чука, когото поиска, без да има възмездие от по-висшите сили?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Точно това не разбират - че във вселената на Мартин няма място за благородни каузи и идеализъм. В резултат, тъкмо си намерят горе-долу сносен (и сносно изглеждащ) греой, за когото да... чийрват, и той вземе, че си го отнесе внезапно. Ама този герой гледа на педя пред носа си - нарушил е клетвата си към отмъстителен психопат, довел е пред него фльорцата си, заради която систематично е изгорил мостовете си. Какво се очаква да се случи на сватбата при това положение? Сипещи се розови листенца? Единствените в тези серии, които могат да запазят някаква човещина заедно с живота си са хитреците, които знаят кога да направят малкото зло.

   Изтриване
  2. Да, голяма драма наистина, че им го няма формулизирания хепи енд. :D
   Въпреки че на моменти се чудя Мартин спомня ли си изобщо накъде е тръгнал и за какво ни губи времето с развитие на разни персонажи, ако те ще си вземат в следващия том, без да са направили нещо кой знае колко съществено.

   Изтриване
  3. Е нали трябва да са добре развити, за да ни пука повече за тях, като се гътнат :) Ама вие въобще не обичате болка май.

   Пък и как така ще компрометира литературното качество само защото някои хора не виждат смисъл в мъртви герои. They make a point.

   Изтриване
 5. Ех, толкова много хора си мислеха, че накрая Роб и Денерис ще обединят сили и ще победят лошите Ланистъри (а що не и да се вземат), че Джон ще стане крал на Севера, а Тирион - на Кастърли Рок и всички ще са толкова щастливи, подсмрък...

  А иначе актьорът, който играе Рууз Болтън, е супер попадение. Дано се сетят да му осигурят повече екранно време.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Точно след като Кейтлин му откри ризницата, преди да го шамароса, камерата го показа от такъв ъгъл, че можеш буквално да го сбъркаш с по-млад Тивин. Не вярвам да не е било нарочно. :)

   Изтриване
 6. Знаменито!!!
  Жалко, че в ИМДБ не се пазят исторически данни за това как се мени рейтингът на даден филм. Интересно е да се проследи графиката :-)

  ОтговорИзтриване
 7. Не споря, че половината свят очаква всеки филм/сериал да се развие по една от 3-4 стандартни схеми и е хубаво малко да се разбият клишетата, ама все пак пуснете им малко фандък на хората. Червената сватба е закономерно, но доста шокиращо развитие. И в книгите не беше лесно за четене, ако ще и човек да се подготвя психически още от първата, че всеки герой може да умре във всеки момент. Донякъде ги разбирам новите фенове, които само са гледали филма. И на мен ми беше сдухано заради Роб, Кейтлин и Сив вятър, а да не говорим как точно покрай сватбата изглежда все едно и Аря умира - шок, ужас и депресия :) От всички вопли по целия интернет само си личи колко чудесно ХБО са си изпълнили задачката при адаптацията. И да, Лорд Тролтън и копелето му са едни от жестоките попадения в кастинга, чакам с нетърпение следващите им поразии.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Червената сватба е най-естественото нещо, което можеше да се случи в тоя момент. Шокираща е само от гледна точка на това, че е брутална.

   Изтриване
 8. Започвай да пишеш обстойно ревю на трети сезон с картинки.

  Това дори не е молба.

  ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.