5 август 2011 г.

6 Стоте най-добри постера

След класацията на най-добрите трейлъри, която ако знаех, че ще се раздуе в осем части, щях да си спестя, и след словесния катаклизъм за Троновете, време е и за нещо, което не изисква четене, а само скролване и зяпане - повече от сто от най-добрите постера, правени някога.
 
                                                                                                                                                                             by Myer87@chud

Подредбата е почти случайна. Групирането на места е следва режисьора, на места - стилистиката и тематичността, а в повечето случаи - нищо подобно. Обясненията съм си ги спестил, защото мисля, че е очевидно кои постери са подбрани заради оригиналната идея, кои - заради техническото изпълнение, и кои - заради знакови филмови картини. Коментарите, разбира се, са за неизбежните пропуски.

Enjoy!


6 коментара:

  1. Много добра подборка, ама се набиват липсите на постерите на The Bridge on the River Kwai (който има поне 2 страхотни такива), The Matrix (най-първият, сиво-синкавият с Джо Пантолиано вляво), The City of Lost Children и Alien (с пукнатото яйце, въпреки че и третият филм има готин плакат с ембрионално свитата гадина).

    ОтговорИзтриване
  2. Техническо и художествено изпълнение: Взвод (Дефо на колене), Вътрешен човек (оня чернобелия с лицата на Пачино и Кроу, че го имах и окачен на стената вкъщи доста време)

    Идея: Първичен код (със знака за инфинити и времевата диаграма с влака в него), Гатака (с клетката и Сатурн, образуващи едно цяло и лицата на Хоук и Търман отгоре и отдолу)

    Сто процента забравям още стотина особено предвид факта, че добрите плакати са в пъти повече от добрите филми.

    ОтговорИзтриване
  3. като човек, който май обича повече телевизията, отколкото киното, не мога да не посоча постерите на Фриндж с извратените картинки от глиф-кода - любими са ми маргаритката и ябълката. Освен това двата "библейски" постера на Lost и BSG, които освен че са занимателни, доказват духовната близост между Джей Джей Ейбрамс и Рон Мур;))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен, много са добри тези на Fringe - не ги знаех.

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления за това, че си успял да се абстрахираш и да сложиш брилянтни постери на иначе отвратително тъпи филми.

    Аз понеже не мога, ще посоча като фаворит от горните "A Serious Man"

    ОтговорИзтриване
  6. Липсва ми постера с Арни от Т2 (версията с половината му лице, като метален череп). За 1991г. си беше направо гениално.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.