7 ноември 2012 г.

6 Когато Джаксън пръдне... как Хауърд проветрява

След десетте причини, които надявам се показват нагледно, че трябва да си прекалибрираме очакванията към Хобита, за да не стане като с Прометей и финала на Тъмния рицар, за разнообразие ето малко светлина в тунела. Очаквано, тя идва от страна на Хауърд Шор. Извън всякакво съмнение е, че Джаксън ще разчита основно на него, за да направи тоналната връзка с Властелините, така че все още съществува опасността саундтрака на Хобита да бъде 2/3 рециклиран стар материал и 1/3 музикална жизнерадостност и веселба. Първият появил се трак обаче сериозно вдига надеждите, че Шор не само е натворил нови теми, а и опитва заходи, които не сме чували в LOTR. Струнното соло е много, много добра идея, а притеснителният Елфман-like хор е в пълен контраст с всичко, което досега сме чували в поредицата. Дано Radagast the Brown да не е изключението от правилото, а самото правило:
От друга страна...

6 коментара:

  1. Започва прекрасно, но към средата малко ме губи, макар и да е доста силно парче музика. От 1:00 става малко ала "шпионски" съспенс.. :)

    ОтговорИзтриване
  2. За по-нетърпеливите: тук. Аз ще изчакам обаче целия score да изтече. Иначе парчето на Радагаст е силно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Phew! Добре - от всичко, което се чува, старите теми се долавят повече като ехо и като прото-версии на финалните, които познаваме от LOTR. Изглежда Хауърд Шор е подходил с акъл. Проблемът е, че не се чуват кой знае колко нови теми.

      Малко се стреснах като дойде Song of the Lonely Mountain, обаче оркестрацията отдолу всъщност е доста яка. Е, естествено не всеки може да е Мат Бернинджър. :)

      Изтриване
    2. Сигурно вече си го видял/чул, но все пак: пръц. Як е, де.

      Изтриване
  3. Много filler има, ама поне е яко звучащ filler. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Само на мен ли ми прилича на OST от някой шпионски трилър, чието действие се развива по време на Студената война? :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.