8 юни 2012 г.

2 Vallorbe

Canton de Vaud / Switzerland















Както, надявам се, личи - местността около Валорб е чудна и съдържа изключително добре благоустроена пещера, в която има какво да се види (и снима). В самото й гърло човек сяда на една пейка, натиска един бутон и в тъмницата отпред започва светлинно шоу, придружено със звук и музика, от което козината настръхва. Усещане за дълбочина, мащабност и собствена мизерност, което няма как да се запечата на фото/видео.

Каква е поуката:
  • Дори най-безинтересното поточе се оказва впечатляващо, когато човек затвори блендата докрай и пусне на дълга експозиция - не, че е новост, но за пръв път поекспериментирах повече в тази посока.
  • При оскъдното осветление в пещерата Canon 60D се справя повече от добре от ръка на ISO в автоматичен режим (някои от горните снимки са правени без статив).
  • Снимането в RAW е задължително, ако човек иска да се отърве от гадното оранжево изкуствено осветление както подобава:

Иначе, за впечатлените от самото място: официалният сайт и географското положение.


2 коментара:

  1. C'est chouette ca. Мястото е страхотно! :) Ще си позволя да ти препоръчам да метнеш поглед 100-150 км на северозапад- http://fr.wikipedia.org/wiki/Saline_royale_d%27Arc-et-Senans . Заслужава си да се посети дори само заради болния мозък на архитекта, който ги е правил :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.