2 януари 2012 г.

2 Индиана Джоунс 4 и ревюто на Мистър Плинкет


Може и да се сещате кой е Мистър Плинкет. Откакто пусна епохалните си анализи на новата трилогия "Междузвездни войни", човекът зад него - Майк Стокласа, се превърна за кино-ревюирането в това, което Бен Крошау от Zero Punctuation е за гейм-ревюирането: перфектна комбинация от форма и съдържание, без аналог до момента.

Новината е миналогодишна (от края, все пак), но това е само, защото бях забравил да добавя http://www.redlettermedia.com/ в блогрола. Както можеше да се очаква, Стокласа пусна едночасово разнищване на последния злощастен "Индиана Джоунс" и докато го гледах, имах чувството, че някой ми е отворил главата и ми вади мислите една след друга. Всичко, от пълната ненужност на това продължение, през абсурдността на трансформацията на главния герой, та до сюжетните издихания, е покрито надлежно от психопата Плинкет в типичния му стил, разбира се с конски дози от здравата му ненавист към Лукас. 

Ето го и линкът. Enjoy!

И една бележка под линия за финал на този кратък пост - част от хейтърски настроената кино-ревюистка блог-сган в българското интернет пространство, може да се поучи много от Плинкет и да види какво се получава когато "селската същност" и изказ на ревюиста са комбинирани с акъл и аналитичност, вместо с проста imdb-тривия, която всички знаем къде да я намерим.

2 коментара:

  1. Ревютата на мистър Плинкет са големи. "Half in the Bag" също е доста ценно предаване.

    ОтговорИзтриване
  2. Големи са в буквалния и в преносния смисъл, и най-вече са правилния тип селяния. Да, "Half in the Bag" не е зле в повечето случаи.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.